vragen

WAT

Indien jullie de antwoorden willen weten op de volgende  vragen, is deze cursus iets voor jullie. 

° Hoe is de angst & pijn voor bevallen ontstaan en hoe kunnen we dit veranderen?

° Hoe kan ik met vertrouwen uitkijken naar de geboorte van mijn baby?

° Wat zijn diepe ontspanningsoefeningen en visualisaties?

° Hoe werkt mijn geest en welke invloed hebben gedachten op mijn lichaam?

° Wat is een goede ademhaling tijdens de fases van het baren?

° Hoe kan ik contact leggen met mijn baby voor, tijdens en na de geboorte?

° Hoe werkt de baarmoeder, het hormonale systeem en ons zenuwstelsel?

° Wat houdt heel het geboorteproces nu eigenlijk in?

° Wat is de rol van de geboortepartner?

° Wat is belangrijk voor ons tijdens de geboorte: geboortevoorkeuren?

° Welke houdingen kan ik aannemen tijdens de fases?

° Wat is belangrijk de eerste dagen na de geboorte?

°Wat is informed consent en hoe belangrijk is het?

WAAROM

…duurt de zwangerschapscursus 5 weken? Omdat ik jullie de nodige informatie wil geven en technieken wil aanleren om jullie doel te bereiken.

Wat is nu 12 à 15 uren cursus bij één van de belangrijkste gebeurtenissen uit jullie leven?

Alles wat we tot een goed einde willen brengen vraagt tijd en oefening. Daarom verwacht ik ook dat jullie aan de slag gaan met de opgegeven oefeningen, audio’s en het handboek.

…kan ik niet alleen het boek lezen met hetzelfde resultaat? Neen, de oefeningen die ik tijdens de cursus geef alsook de audio’s en de theoretische uitleg, geven de cursus een grote meerwaarde. Jullie kunnen ook steeds bij mij terecht voor vragen.

 …is de prijs van de cursus op 350 en 450 euro vastgelegd? Omdat we 12 tot 15 uren samenzitten om  de nodige informatie en technieken te leren om jullie doel te bereiken. Een deel van dit bedrag wordt terugbetaald door de mutualiteit. Ook het nodige lesmateriaal kan gebruikt worden. Problemen of vragen? Contacteer me dan a.u.b.

WANNEER

De beste periode om te starten met deze cursus is tussen 20 en … weken. Indien je de cursus iets later hebt leren kennen, is dat geen probleem. Wil je graag iets vroeger starten? Ook dat is bespreekbaar.Contacteer me hiervoor.

Indien jullie geen tijd meer hebben om de volledige cursus te volgen, zal ik als vroedvrouw uitleg geven over dat wat jullie nodig hebben. Dit is dan geen HypnoBirthingcursus. Wel een begeleiding van de zwangerschap. Ook hiervoor kan je mij contacteren.