De invloed van beenbeweging op je bekken.

Deze link brengt je naar een filmpje over de beweging van je bekken op handen en knie houding. Je zal zien dat het staartbeentje een belangrijke rol speelt. Om de bekkeningang optimaal te krijgen en zo de indaling van je baby te bevorderen kan je het best de laatste weken van je zwangerschap in rechte of iets naar voor leunende positie zitten, en dit met knieën open en voeten naar elkaar, dus een soort van O-benen. Zitten op een gymbal in deze positie is ideaal. Naar achter leunend of zittend in een diepe zetel vermijd je best in deze periode. Liggend op de zij kan ook.

Om de bekkenuitgang optimaal te krijgen, is het noodzakelijk om het staartbeentje uit de weg te halen. Je staartbeentje beweegt naar achter als je je knieën naar elkaar toebrengt en je voeten uit elkaar doet. Hier creëren we dus een soort X-benen. De bekkenuitgang vergroten is ideaal bij de geboorte. In het filmpje zie je hoe je dat kan doen in positie knie-elleboog (handen). Op de rug liggend moet je ervoor zorgen dan je voeten zich breder dan je knieën bevinden. Hiervan vind je een filmpje in een vorig blogbericht van mij.

Met houdingen en inzicht in het bekken kan je veel doen tijdens de arbeid en geboorte. Door mijn jarenlange ervaring heb ik dat inzicht gekregen en ik geef jullie graag meer uitleg hierover in mijn cursus.