Gezond zwanger blijven!

Het is zo belangrijk om te blijven bewegen tijdens elke fase van de zwangerschap ( toch als er geen medische noodzaak is om rust te nemen). Door beweging blijft je lichaam soepel en zal je minder last hebben van de normale zwangerschapskwaaltjes. O.a beweging in water is zeer goed omdat de opwaartse druk van het water je buik ondersteund. Door beweging in water belast je jouw spieren en gewrichten minder maar blijven ze wel in topvorm. Door het water voel je je meer ontspannen wat enkel voordelig is voor jou en voor je baby.

Uiteraard is dansen ook een mooie vorm van bewegen. Dit omdat het ontspannend werkt en je het eventueel met je partner kan doen. Dansen is vooral ook goed omdat je hierbij je bekken beweegt en soepel houdt waardoor de indaling van je baby vlotter kan verlopen. Dit is echt een leuk filmpje om te bekijken: https://fb.watch/7T44r6esm-/

Als je deze twee vormen van beweging niet ziet zitten, kan je ook gaan wandelen. Wandelen in de natuur is rustgevend, kan je met iedereen doen die mee wilt en je fysieke conditie blijft optimaal of betert. Het bloed verdeeld zich beter in het lichaam, daarmee ook de zuurstof, wat ten goede komt aan je baby.

Een zwangerschap is geen ziekte. Het is iets natuurlijks, iets moois waar je kan van genieten als je het zelf toelaat.Je lichaam gezond houden of gezonder maken hoort daarbij.

Kortom, bewegen is de boodschap!

Uiteraard besteden we tijdens de cursus ook aandacht aan beweging.